De voordelen van een bio ethanol muurhaard

Een bio-ethanol muurhaard is niet zomaar een mooi apparaat dat aan de muur hangt, het is een statement, een eye-catcher dat aan je muur hangt. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor veel sfeer, gezelligheid én een beetje warmte. In deze uitgebreide blog ontdek je alles wat je moet weten over deze eigentijdse haardoptie, van de voordelen en installatie tot designideeën en onderhoudstips.

Wat is een bio ethanol muurhaard?

Een bio-ethanol muurhaard is een innovatieve en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing. In tegenstelling tot traditionele open haarden, die hout of gas verbranden, gebruikt een bio-ethanol haard vloeibare brandstof op basis van biologische materialen. Dit resulteert in een schone verbranding zonder rook, geur of schadelijke stoffen. Het is dus een duurzame keuze is voor zowel het milieu als je huis.

De 4 voordelen van een bio ethanol muurhaard

 1. Milieuvriendelijkheid: Bio-ethanol is een hernieuwbare brandstof die tijdens de verbranding alleen waterdamp en een kleine hoeveelheid kooldioxide produceert. Dit maakt het een groenere optie in vergelijking met fossiele brandstoffen.
 2. Geen rook of roet: Omdat er geen rook of roet wordt geproduceerd bij het verbranden van bio-ethanol, blijven je muren en plafonds schoon, waardoor er minder onderhoud nodig is.
 3. Flexibele installatie: Een muurhaard op bio-ethanol vereist geen schoorsteen of gasaansluiting, wat betekent dat je meer vrijheid hebt bij het kiezen van de installatielocatie. Hang de bio ethanol muurhaard bijvoorbeeld op in de woonkamer, je serre of in de slaapkamer. Hoe gezellig wil je het hebben?
 4. Regelbare warmte: Bio-ethanol haarden hebben soms instelbare vlamhoogtes, waardoor je de warmte-output naar wens kunt aanpassen. Dit maakt ze geschikt voor zowel sfeerverlichting als extra warmte op koude dagen.

le feu wandhaard zwart

Installatie en veiligheidstips

Bij het installeren van een bio-ethanol muurhaard is het belangrijk om de handleiding van de fabrikant nauwkeurig te volgen. Hier zijn enkele algemene installatie- en veiligheidstips:

 1. Kies de juiste locatie: Plaats de haard op een plek met voldoende ventilatie en vermijd direct zonlicht. Houd ook rekening met de aanbevolen afstand tot meubels en andere brandbare materialen.
 2. Montage: Zorg ervoor dat de muur stevig genoeg is om het gewicht van de haard te dragen. Volg de instructies voor montage en bevestiging nauwkeurig.
 3. Ventilatie: Zorg voor voldoende ventilatie om de verbrandingsgassen af te voeren. Open indien nodig een raam tijdens gebruik.
 4. Brandblusser: Houd altijd een brandblusser binnen handbereik voor het geval dat.

Designideeën voor bio ethanol muurhaarden

Een van de aantrekkelijkste aspecten van bio-ethanol muurhaarden is de veelzijdigheid op het gebied van ontwerp. Hier zijn enkele ideeën om deze moderne haard naadloos in je interieur te integreren:

 1. Minimalistisch chic: Kies voor een strakke, minimalistische haard met een roestvrijstalen afwerking voor een eigentijdse uitstraling in een modern interieur.
 2. Rustiek comfort: Combineer een bio-ethanol haard met rustieke materialen zoals hout en natuursteen voor een gezellige, landelijke sfeer.
 3. Ingebouwd statement: Overweeg het inbouwen van de haard in een accentmuur voor een naadloze look die als een centraal kunstwerk fungeert.
 4. Mobiele opties: Kies voor een draagbare bio-ethanol haard als je de flexibiliteit wilt behouden om de haard van kamer naar kamer te verplaatsen.

Onderhoud van een bio ethanol muurhaard

Hoewel bio-ethanol haarden over het algemeen minder onderhoud vergen dan traditionele open haarden, zijn er enkele belangrijke punten om te overwegen:

 1. Regelmatige reiniging: Maak de brander regelmatig schoon om een optimale verbranding te behouden. Gebruik hiervoor een zachte borstel en een mild reinigingsmiddel.
 2. Controleer afdichtingen: Controleer de afdichtingen en aansluitingen regelmatig om eventuele lekken te voorkomen.
 3. Veilig opslaan van brandstof: Bewaar de bio-ethanol brandstof op een koele, droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht en hittebronnen.

Een bio-ethanol muurhaard is niet alleen een bron van warmte, maar ook een designelement dat een gevoel van luxe en moderniteit toevoegt aan elke ruimte. Met milieuvriendelijke voordelen, flexibele installatiemogelijkheden en diverse designopties, is het de perfecte keuze voor diegenen die streven naar een duurzame en stijlvolle leefomgeving. Overweeg deze eigentijdse haardoptie en geniet van de warmte en charme die het te bieden heeft.