Heb je warmte van bio ethanol?

Wij geloven we in de kracht van duurzaamheid en gezelligheid. Daarom brengen we jou de warmte van bio-ethanol in de vorm van prachtige vuurtafels en inbouwbranders. Ben je benieuwd naar hoeveel warmte een bio ethanol haard kan geven? En kan het als vervanging van een kachel of houthaard dienen? Wij vertellen je hier alles over!

De warmte van bio ethanol

Bio-ethanol, afgeleid van natuurlijke bronnen zoals maïs of suikerriet, biedt een ervaring die zowel sfeervol als verantwoord is. Het is een brandbare vloeistof die je gemakkelijk ontsteekt en eenmaal brandend, prachtige vlammen geeft. Voel de magie van een knisperend vuur zonder schadelijke emissies. Waarom kiezen voor bio-ethanol en hoeveel warmte heb je van bio ethanol?

ovo bio ethanol haard

Voordelen van bio ethanol

Laten we beginnen bij de voordelen van bio ethanol!

  1. Milieubewuste verwarming

Geniet van warmte met bio ethanol met een groen tintje. Bio-ethanol is een hernieuwbare brandstof die bij verbranding geen schadelijke stoffen uitstoot. Ontdek hoe je met een bio-ethanol vuurtafel een positieve impact op het milieu kunt hebben.

  1. Geen rook, geen gedoe

Weg met hinderlijke rook en geuren! Bio-ethanol brandt vrijwel rook- en geurvrij, waardoor je ongestoord kunt genieten van de warmte zonder je zorgen te maken over ongewenste bijeffecten. Perfect voor intieme avonden of gezellige bijeenkomsten. We adviseren wel om bij het gebruik van bio ethanol binnen, een deur of raam op een kiertje te zetten. Dit i.v.m. de ventilatie.

  1. Eenvoudige bediening, ongeëvenaard comfort

Ontdek het gemak van bio-ethanol vuurtafels of branders. Geen gedoe met gasleidingen of rookkanalen. Vul eenvoudigweg de brander, steek het aan met een lange aansteker of lucifer en geniet binnen ca. 10 minuten van een gezellig en sfeervol vuurtje.

Is de brander leeg? Wacht dan even met bijvullen. Na ca. een half uurtje kun je de brander weer veilig vullen met bio ethanol. De brander moet namelijk eerst even afkoelen voordat deze bijgevuld kan worden.

Wil je het vuur doven? Dit kan eenvoudig met de bijgeleverde vlammensluiter of deksel. Doordat het vuur geen zuurstof meer krijgt, zal het direct doven. De brander zal nog wel even warm blijven, dus zorg ervoor dat je geen brandbare materialen of spullen in de buurt zet.

  1. Personaliseer je warmte

Met bio-ethanol heb je de controle over de warmte van de bio ethanol. Pas bij automatische bio ethanol inbouwbranders de vlamhoogte aan naar jouw voorkeur en creëer de perfecte sfeer. Bij de standaard bio ethanol branders of vuurtafel is de hoogte van het vuur niet in te stellen, maar zal deze lager worden naarmate de tijd verstrijkt en de bio ethanol opraakt. Of je nu een romantische avond plant of een levendig feest organiseert, bio-ethanol past zich aan jouw wensen aan.

  1. Veiligheid boven alles

Bij ons staat veiligheid centraal. Automatische bio ethanol branders zijn voorzien van veiligheidsfuncties en sensoren, zodat je de brander zo veilig mogelijk kunt gebruiken. Bij onze standaard bio ethanol branders kun je het vuur handmatig doven met de bijgeleverde vlammensluiter of deksel. Geniet met een gerust hart van onze bio-ethanol producten.

Hoeveel warmte heb je van bio ethanol?

Met bio ethanol geniet je snel van een heerlijk sfeervol en gezellig vuurtje. Maar heb je warmte van bio ethanol en hoeveel? Het kW van bio ethanol ligt tussen de 3 en 4. Bio ethanol zal dus geen grote ruimte verwarmen, maar genieten van een aangename warmte kan zeker.

Daarnaast hangt de hoeveelheid warmte ook af van de grootte van de bio ethanol brander. Hoe groter de brander, hoe meer warmte er vanaf komt. Voorbeeld: een kleine tafelbrander met een capaciteit van 0,5 liter zal vooral sfeer geven, een grotere inbouwbrander met een capaciteit van een paar liter, zal meer warmte afgeven.

Geschikt voor binnen en buiten

Bio ethanol is geschikt voor binnen-en buiten gebruik. Bij binnen gebruik raden wij wel aan om een deur of raam op een kiertje te zetten. Dit i.v.m. de ventilatie. Zet daarnaast geen brandbare spullen in de buurt.

Bij het gebruik van bio ethanol buiten, houdt dan rekening met wind en regen. Plaats de bio ethanol brander of vuurtafel dus altijd onder een dak, bijvoorbeeld een overkapping of een tuinhuisje. Denk hierbij ook aan brandbare spullen in de buurt van de vuurtafel of brander. Houdt voldoende afstand zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Ervaar de warmte 

Ben je klaar om de warmte van bio-ethanol te omarmen? Wij maken het mogelijk. Duik in ons assortiment, ontdek de voordelen en ervaar hoe duurzaamheid en gezelligheid samenkomen. Welkom bij de revolutie van verantwoord vuur!