Waarom kiezen voor een bio ethanol vrijstaande haard?

In de wereld van haarden en kachels wint duurzaamheid terrein. Een opvallende speler die hierbij in het oog springt, is de bio-ethanol vrijstaande haard. Met zijn milieuvriendelijke eigenschappen en prachtige design biedt deze haard niet alleen warmte, maar voegt deze ook een vleugje sfeer toe aan elke ruimte in huis. Hoe dat precies zit leggen wij je hieronder uit!

Wat is een bio ethanol vrijstaande haard?

Een bio-ethanol vrijstaande haard is een verwarmingsapparaat dat brandt op bio-ethanol. Bio-ethanol is een brandstof die wordt geproduceerd uit plantaardig materiaal zoals maïs, suikerriet en tarwe. In tegenstelling tot traditionele haarden op hout of gas, stoot een bio-ethanol haard geen schadelijke stoffen uit tijdens het verbrandingsproces, waardoor het een milieuvriendelijke keuze is.

Daarnaast is bio ethanol rook- en geurloos. Je hebt geen afvoer nodig als je de vrijstaand haard binnen wilt plaatsen, dus je kunt hem ook nog eens overal in huis plaatsen. Hoe handig is dat?

We adviseren wel om altijd een raam of deur op een kiertje te zetten. Dit i.v.m. de ventilatie. Deze vrijstaande bio-ethanol haard buiten plaatsen? Ook dat is mogelijk. Zorg er dan voor dat de vrijstaande haard overdekt staat en gebruik deze niet met wind of regen.

Hoe lang doe je met 1 liter bio-ethanol?

Met een fles bio ethanol van 1 liter, geniet je minimaal een paar uur van een gezellig en sfeervol vuurtje. De brandtijd hangt af van de grootte van de brander en de hoogte van de vlammen (bij automatische branders).

Waar plaats jij de bio ethanol vrijstaande haard?

Een ander voordeel van deze vrijstaande haarden is de flexibiliteit in plaatsing. Omdat ze niet afhankelijk zijn van een rookkanaal of gasaansluiting, kunnen deze haarden vrijwel overal in huis worden geplaatst. Of het nu gaat om de woonkamer, slaapkamer of zelfs buiten op het terras, de bio-ethanol vrijstaande haard past zich moeiteloos aan elke ruimte aan. Daarnaast zijn veel haarden gemaakt van licht materiaal zoals aluminium, dus ook qua gewicht zijn ze makkelijk verplaatsbaar.

vrijstaande haard

De haarden zijn in tal van designs leverbaar

Naast duurzaamheid biedt de bio-ethanol vrijstaande haard ook een hoog niveau van design en esthetiek. Deze haarden zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, van strak en modern tot klassiek en rustiek. Het vlammenspel van bio-ethanol zorgt voor een sfeervolle ambiance, waardoor de haard niet alleen een warmtebron is, maar ook een opvallend decoratief element in de ruimte.

Onderhoud en gebruiksgemak van de bio ethanol vrijstaande haard

Een bijkomend voordeel is het eenvoudige onderhoud en gebruiksgemak van deze haarden. Omdat bio-ethanol schoon verbrandt, is er geen roetvorming en is het reinigen een fluitje van een cent. Bovendien hebben veel modellen een regelbaar vermogen, waardoor je de warmte naar wens kunt instellen.

Veiligheid voorop

Veiligheid is natuurlijk een topprioriteit bij het overwegen van een haard. Bio-ethanolhaarden zijn uitgerust met diverse veiligheidsvoorzieningen, zoals automatische branders met een regelbare vlam en ingebouwde sensoren die de zuurstofniveaus in de ruimte bewaken. Of standaard branders en haarden met een vlammensluiter. Hierdoor kun je met een gerust hart genieten van de warmte zonder je zorgen te maken over veiligheidsrisico’s.

De beste keuze: een bio ethanol vrijstaande haard

In conclusie biedt deze haard een ideale combinatie van duurzaamheid, flexibiliteit, design en gebruiksgemak. Of je nu op zoek bent naar een milieubewuste verwarmingsoplossing of gewoon wilt genieten van een gezellige sfeer, deze haard is een aantrekkelijke keuze. Kies voor warmte met een groen tintje en ontdek de vele voordelen van de bio-ethanol vrijstaande haard voor jouw leefruimte.